2012. június 3., vasárnap

Egy latin tanszéki kirándulás

A hetvenes években ilyen is volt az ELTE BTK-n. (Meg latin tanszéki estek az alsó menzán, amelyekről sajnos nincs fényképem.) Három felvételem van, de nem tudom ki csinálta őket, talán ezeket is Szabó Géza. Az időpontra sem emlékszem, valamikor a tanulmányaim első felében (úgy számolom, hogy 1974 őszén) lehetett. Busszal mentünk Nyugat-Dunántúlra, a busz a Múzeum körútról, az akkori ELTE TTK-ról indult, a célpontok között biztosan ott volt Szombathely.

Az első fotó:


Éppen kártyázunk a fűben, mögöttem Kapitánffy István (görög tanszék) áll, jobboldalt hátul X.Y. csoporttársam fekszik (a mögötte álló fehér pólós lányt nem tudtam azonosítani), baloldalt Bilkei Irén  támaszkodik egy fához.

A második fénykép:

Ugyanaz a kártyázás egy másik szögből: Mayer Gyula keveri a lapot (baloldalt), Kovács Misi (szegény már nem él!) és én nézzük. Baloldalt hátul egy padon Adamik Tamás (http://hu.wikipedia.org/wiki/Adamik_Tam%C3%A1s ) ül.

A harmadik - életszagú - felvétel:

Ülünk a buszon, X.Y. a szemét mereszti viccesen a fotósra, én meg csúnya görbe háttal lefelé nézek a kezemben lévő valamire (almára?).

Jó lenne a többi fotót is látni, meg hallani azokat az emlékeket, amelyek nálam sajnos kiestek. Ha olvassa ezt valaki egykori latin szakosok közül és ki tud segíteni, jelentkezzen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése